Sposób przygotowania:
Buraczki czerwone z selerem
Umyć buraki. Następnie nalać wodę do garnka i zagotować w tedy dopiero wkładamy buraki do wody i gotujemy we wrzącej wodzie około 45min.
Gdy już się ugotują odsączyć i obrać ze skórki.
Przygotować ocet winny z cukrem, olejem i kminkiem.
Zetrzeć buraki na tarce i dodać przyrządzony sos i delikatnie wymieszać.
Seler obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach włożyć do garnka z zimną wodą , zagotować i gotować 2-3min.
Dobrze odsączyć.
Gdy już się ugotują odsączyć i obrać ze skórki.
Przygotować ocet winny z cukrem, olejem i kminkiem.
Zetrzeć buraki na tarce i dodać przyrządzony sos i delikatnie wymieszać.
Seler obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach włożyć do garnka z zimną wodą , zagotować i gotować 2-3min.
Dobrze odsączyć.