izabela11111

izabela11111

Szef Kuchni
[Przepisów: 156]

Buraczki do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Pyszne buraczki, nadające się jako dodatek do różnego rodzaju mięsa.

Buraczki do obiadu

Składniki:

Buraczki do obiadu

 

  • ok. 1 kg buraczków
  • sól
  • cukier do smaku
  • 1 łyżka octu
  • pieprz czarny mielony do smaku
  • 1 szt. mała cebula biała

Sposób przygotowania:

Buraczki do obiadu
Pyszne buraczki, nadające się jako dodatek do różnego rodzaju mięsa.

Buraczki wyszoruj, włóż do garnka z osoloną wodą i gotuj je do miękkości. Ugotowane buraczki obierz ze skóry, zetrzyj na tarce. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Do startych buraczków dodaj ocet, pokrojona cebulę, wszystko razem dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku cukrem i pieprzem.