wiola11

wiola11

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 77]

Kapusta zasmażana z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Kapusta zasmażana z boczkiem idealna do obiadu. Propozycja podania to z mielonym ładnie się komponuje. Życzę smacznego.

Kapusta zasmażana z boczkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta zasmażana z boczkiem

 

  • pół główki kapusty białej
  • 0.5-0.75 ml wody
  • łyżeczka soli
  • 30 dag boczku
  • 3 łyżki mąki
  • 4 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Kapusta zasmażana z boczkiem
Poszatkowana kapustę wkładamy do garnka zalewamy woda i solimy gotujemy ok pół godzimy tak aby była miękka.

Boczek wędzony kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni ok 10 min od czasu do czasu mieszamy aby się nam nie przypaliło.

Następnie dodajemy mąkę i olej. Mieszamy aż się przyrumieni.

Zasmażkę wlewamy do gotującej kapusty. Kapustę mieszamy aby nie powstały nam grudki.  
Kapusta zasmażana z boczkiem
poszatkowaną kapustę wkładamy do garnka zalewamy wodą i soliy
Kapusta zasmażana z boczkiem
boczek wędzony kroimy w kosteczkę i podsmażamy
Kapusta zasmażana z boczkiem
do boczku wędzonego dodajemy mąkę i olej podsmażamy
Kapusta zasmażana z boczkiem
gotową zasmażkę dodajemy do ogotującej kapusty dokładnie mięszamy

Tagi:

kapusta