Sposób przygotowania:
Kapusta zasmażana z boczkiem
Poszatkowana kapustę wkładamy do garnka zalewamy woda i solimy gotujemy ok pół godzimy tak aby była miękka.
Boczek wędzony kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni ok 10 min od czasu do czasu mieszamy aby się nam nie przypaliło.
Następnie dodajemy mąkę i olej. Mieszamy aż się przyrumieni.
Zasmażkę wlewamy do gotującej kapusty. Kapustę mieszamy aby nie powstały nam grudki.
Boczek wędzony kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni ok 10 min od czasu do czasu mieszamy aby się nam nie przypaliło.
Następnie dodajemy mąkę i olej. Mieszamy aż się przyrumieni.
Zasmażkę wlewamy do gotującej kapusty. Kapustę mieszamy aby nie powstały nam grudki.
![Kapusta zasmażana z boczkiem Kapusta zasmażana z boczkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusta-zasmazana-z-boczkiem-400552.jpg)
![Kapusta zasmażana z boczkiem Kapusta zasmażana z boczkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusta-zasmazana-z-boczkiem-400553.jpg)
![Kapusta zasmażana z boczkiem Kapusta zasmażana z boczkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusta-zasmazana-z-boczkiem-400554.jpg)
![Kapusta zasmażana z boczkiem Kapusta zasmażana z boczkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusta-zasmazana-z-boczkiem-400555.jpg)