Sposób przygotowania:
Buraczki w śmietanie 2
Buraczki myjemy, obieramy, wkładamy do garnka zalewamy wodą, solimy, gotujemy. ok 30 minut na średnim ogniu.Gdy buraczki będą miękkie wyciągamy, studzimy, gdy wystygną ścieramy na tarce o grubych oczkach, do buraczków dodajemy, cukier dwie łyżeczki, śmietanę dwie łyżeczki, i pół łyżeczki octu, wszystkie składniki przygotowane mieszamy ze sobą, na samym końcu możemy doprawić troszkę solą.
![Buraczki w śmietanie 2 Buraczki w śmietanie 2](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/buraczki-w-smietanie-2-125347.jpg)
![Buraczki w śmietanie 2 Buraczki w śmietanie 2](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/buraczki-w-smietanie-2-125348.jpg)
![Buraczki w śmietanie 2 Buraczki w śmietanie 2](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/buraczki-w-smietanie-2-125349.jpg)
![Buraczki w śmietanie 2 Buraczki w śmietanie 2](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/buraczki-w-smietanie-2-125350.jpg)