karita

karita

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 217]

Buraczki ze śmietaną na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Śmietanowy dodatek do np. mięs, idealnie pasuje do mięsnych lub grzybowych sosów, jako alternatywa dla zimnej surówki! Składniki na 1 porcję

Buraczki ze śmietaną na ciepło

Składniki:

Buraczki ze śmietaną na ciepło

 

Sposób przygotowania:

Buraczki ze śmietaną na ciepło
Buraki podgrzać na patelni, bez dodatku tłuszczu, wystarczy ich naturalny sok. Gdy będą ciepłe, zdjąć z ognia i dodać śmietanę. Dobrze wymieszać i jeszcze przez moment podgrzać. Ponownie zdjąć z ognia dodać łyżeczkę mąki, aby zgęstniało, wymieszać i cieszyć się smakiem. Przy dobrze doprawionych buraczkach, nie trzeba już doprawiać. Podawać ciepłe do obiadu.

Tagi:

tarta buraki