Anna Zelek

Anna Zelek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Buraki ze śmietana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Buraczki pasuja do dań mięsnych

Buraki ze śmietana

Składniki:

Buraki ze śmietana

 

  • Buraki 50 dkg Mąka 3 dkg Śmietana 15 dkg Ocet 3 łyżeczki Sól Cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Buraki ze śmietana
Buraki wyszorować szczoteczką, najlepiej pod bieżącą wodą, nie obierać , ugotować lub upiec w piekarniku. Obrać ze skórki, zemleć w maszynce lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach, mąkę wymieszać ze śmietaną , dodać kilka łyżek wody dodać do buraków, wymieszać zagotować, przyprawić do smaku solą , cukrem , na sam koniec dodajemy ocet.

Tagi:

buraki