Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Całuski księżniczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

świetne na imprezę albo podwieczorek

Całuski księżniczki

Składniki:

Całuski księżniczki

 

 

  • Pianka:
  • 4 białka
  • 2 szklanki cukru pudru
  • 20 dag masła
  • czubata łyżeczka kakao

 

Sposób przygotowania:

Całuski księżniczki
Z mąki, masła, żółtek i śmietany zagnieść miękkie ciasto, cienko rozwałkować i wykrawać małe ciasteczka. Posmarować je pianką ubitą z białek i cukru, ułożyć na wysmarowanej blasze i upiec. Jaja na krem umyć, sparzyć wrzątkiem, ubić z cukrem nad parą. Dodawać stopniowo do masła, ciągle ucierając. Gotowy krem wymieszać z kakao, posmarować nim ciasteczka i łączyć po dwa.

Tagi:

ciasto