goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Cammembert w orzechowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

W podwójnej orzechowej panierce smakuje wyśmienicie

Cammembert w orzechowej panierce Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Cammembert w orzechowej panierce

 

Sposób przygotowania:

Cammembert w orzechowej panierce
Orzechy włoskie dosyć drobno siekamy, można je także zmielić jednak wersja z chrupiącymi orzechami jest zdecydowanie lepsza. Cammembert panierujemy w rozmąconym jajku (również jego boki), następnie w bułce tartej wymieszanej z orzechami włoskimi. Czynność tą powtarzamy. Ser smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony (niezbyt długo aby wnętrze sera nam się nie wylało). Smacznego!
Cammembert w orzechowej panierce
Z sera delikatnie usuwamy folię w której był zapakowany, nie kroimy go na mniejsze kawałki - przygotowujemy go w całości
Cammembert w orzechowej panierce
Cammembert panierujemy w bułce tartej wymieszanej z orzechami włoskimi
Cammembert w orzechowej panierce
Smażymy go na rozgrzanym oleju z każdej strony

Tagi:

jajko tarta jajka