Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane rybą
Jeśli ryba jest mrożona rozmrażamy ją. Osuszamy i kroimy na kawałki. Smażymy na rozgrzanym maśle albo oleju.
Usmażoną rybę osączamy na papierowym ręczniku i studzimy. Drobniutko kroimy.
Jajka wkładamy do zimnej wody i gotujemy na twardo ok 10 min.
Wystudzone jajka obieramy i kroimy wzdłuż na połowy. Wyjmujemy żółtka i część z nich rozdrabniamy widelcem. Dodajemy rybę, por i wszystko mieszamy. Doprawiamy do smaku i łączymy majonezem.
Doprawionym farszem napełniamy połówki jajek.
Usmażoną rybę osączamy na papierowym ręczniku i studzimy. Drobniutko kroimy.
Jajka wkładamy do zimnej wody i gotujemy na twardo ok 10 min.
Wystudzone jajka obieramy i kroimy wzdłuż na połowy. Wyjmujemy żółtka i część z nich rozdrabniamy widelcem. Dodajemy rybę, por i wszystko mieszamy. Doprawiamy do smaku i łączymy majonezem.
Doprawionym farszem napełniamy połówki jajek.