katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Jajka faszerowane rybą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Smaczny rybny farsz do jajek. Dość mocno doprawiony do smaku. Tak przygotowanymi jajkami można zaskoczyć gości.

Jajka faszerowane rybą

Składniki:

Jajka faszerowane rybą

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane rybą
Jeśli ryba jest mrożona rozmrażamy ją. Osuszamy i kroimy na kawałki. Smażymy na rozgrzanym maśle albo oleju.

Usmażoną rybę osączamy na papierowym ręczniku i studzimy. Drobniutko kroimy.

Jajka wkładamy do zimnej wody i gotujemy na twardo ok 10 min.

Wystudzone jajka obieramy i kroimy wzdłuż na połowy. Wyjmujemy żółtka i część z nich rozdrabniamy widelcem. Dodajemy rybę, por i wszystko mieszamy. Doprawiamy do smaku i łączymy majonezem.

Doprawionym farszem napełniamy połówki jajek.