iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pieczarkowe koperty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Kwadraty z ciasta francuskiego nadziewane serem żółtym i podsmażonymi pieczarkami. Pasuje na imprezę, można wziąć do pracy szkoły, smakuje na zimno jak i na gorąco.

Pieczarkowe koperty

Składniki:

Pieczarkowe koperty

 

  • 1 ciasto francuskie

 

 

  • 10 plastrów ser żółtego

 

 

  • 1 cebula

 

 

  • 1 łyżka oleju

 

Sposób przygotowania:

Pieczarkowe koperty
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w czosnek. Cebule obieramy i siekamy. Czosnek kroimy w małą kosteczkę. Na oleju podsmażamy cebulę i czosnek dodajemy pieczarki, smażymy.

Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. farsz studzimy.

Ciasto francuskie kroimy w pasy , prostokąty.  Wykładamy plastrami sera żółtego.

Nakładamy farsz i sklejamy. Smarujemy rozmieszanym jajkiem. Pieczemy na złoto w 200 stopniach.