Sposób przygotowania:
Sakiewki z ciasta francuskiego i dodatkami
Ciasto francuskie rozłożyć i pokroić na kwadraty. Cebulę poszatkować. Zeszklić delikatnie na patelce. Fileta pokroić w kostkę, dodać do cebuli i smażyć.
Kukurydzę i paprykę odsączyć z zalewy. Paprykę pokroić w mniejsze kawałki. Dodać z kukurydzą na patelnię.
Przyprawić kucharkiem i pieprzem. Ser żółty zetrzeć na tarce i dodać na patelkę. Całość wymieszać. Przygotowany farsz przekładać na pocięte ciasto francuskie, posypać po trochu poszatkowaną natką pietruszki i łączyć ze sobą wszystkie rogi ciasta.
Przełożyć na wysmarowaną brytfannę i piec ok 20-25 minut w 180 st.
Kukurydzę i paprykę odsączyć z zalewy. Paprykę pokroić w mniejsze kawałki. Dodać z kukurydzą na patelnię.
Przyprawić kucharkiem i pieprzem. Ser żółty zetrzeć na tarce i dodać na patelkę. Całość wymieszać. Przygotowany farsz przekładać na pocięte ciasto francuskie, posypać po trochu poszatkowaną natką pietruszki i łączyć ze sobą wszystkie rogi ciasta.
Przełożyć na wysmarowaną brytfannę i piec ok 20-25 minut w 180 st.