WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1168]

Cappuccino na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Cappuccino wzmocnione kawą rozpuszczalną podane na zimno z gałką lodów i sosem czekoladowym. Napój i deser w jednym.

Cappuccino na zimno Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cappuccino na zimno

 

  • 3 płaskie łyżeczki cappuccino waniliowego
  • 1 płaska łyżeczka kawy rozpuszczalnej
  • 1 gałka lodów kawowych
  • łyżka sosu czekoladowego do deserów

Sposób przygotowania:

Cappuccino na zimno

ETAP 1:

Do szklanki wsypać ok. 3 łyżeczek płaskich cappuccino waniliowego oraz jedną płaską łyżeczkę kawy rozpuszczalnej o łagodnym smaku. Wymieszać. Zagotować wodę i zalać cappuccino ok. 0,5 szklanki gorącej wody. Wymieszać i odstawić do wystudzenia. Najlepiej schłodzić w lodówce.

Do filiżanki lub szklanki wrzucić gałkę lodów kawowych. Zalać ją wystudzonym cappuccino tak żeby lód trochę wystawał.

Na wierzchu polać wystającą gałkę loda sosem czekoladowym.

Cappuccino na zimno
Gałka lodów zalana wystudzoną kawą cappuccino
Cappuccino na zimno
Kawa rozpuszczalna z cappuccino zaparzona i wystudzona
Cappuccino na zimno
Gałka lodów kawowych włożona do filiżanki.
Cappuccino na zimno
proszek cappuccino i kawa rozpuszczalna wsypane do szklanki i wymieszane

Tagi:

napoje kawa