Sposób przygotowania:
Ciasto kruche z budyniem i rabarbarem
Składniki na ciasto zagniatamy i dzielimy na dwie części. Jedną częścią wylepiamy spód przygotowanej dużej blaszki a drugą odkładamy do lodówki.
Odlewamy 1 1/2 szklanki mleka i rozprowadzamy w nim budyń mąkę i cukier. Resztę mleka gotujemy i dodajemy rozprowadzone budynie. Gotujemy aż masa będzie gęsta.
Odstawiamy na chwilę do odparowania budyniu. Przestudzony lekko budyń wykładamy na ciasto w blaszce.
Na budyniu układamy pokrojony rabarbar i przykrywamy pianą z białek.
Całość zasypujemy kruszonką z pozostałego ciasta. Pieczemy ok 50 min w 180 stopniach.
Odlewamy 1 1/2 szklanki mleka i rozprowadzamy w nim budyń mąkę i cukier. Resztę mleka gotujemy i dodajemy rozprowadzone budynie. Gotujemy aż masa będzie gęsta.
Odstawiamy na chwilę do odparowania budyniu. Przestudzony lekko budyń wykładamy na ciasto w blaszce.
Na budyniu układamy pokrojony rabarbar i przykrywamy pianą z białek.
Całość zasypujemy kruszonką z pozostałego ciasta. Pieczemy ok 50 min w 180 stopniach.
SylaUla
katarzynka455
To prawda i dziękuję:)))