Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z różą i rabarbaremETAP 1
Rabarbar myjemy, osuszamy i kroimy w około 1 cm kawałki. Tak przygotowany oprószamy budyniem.
Mąkę wykładamy na stolnicę. Następnie dodajemy do niej masło, cukier, żółtka, sól oraz proszek do pieczenia. Tak przygotowane składniki zagniatamy, by powstało jednolite ciasto.
Gotowym ciastem wykładamy dno i boki przygotowanej blaszki. Ciasto nakłuwamy w kilku miejscach widelcem. Następnie smarujemy je równą warstwą konfitury.
ETAP 2
Na konfiturę wykładamy rabarbar.
ETAP 3
KRUSZONKA: Składniki kruszonki umieszczamy w misce. Łączymy je w dłoniach do uzyskania „grudkowatej masy”.
ETAP 4
Rabarbar posypujemy kruszonką.
Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 45 minut w 180°C.
cherry
SylaUla
gusia1000