Sposób przygotowania:
Carpaccio z dyni z olejem arganowym
Dynię (najlepiej hokkaido kroimy w grubsze półksiężyce (najlepiej w ćwiartki jeśli dynia jest mała), obieramy, pozbawiamy pestek i nacieramy solą, chili i mielonym imbirem.
Dynię ustawiamy w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy do miekkosci w 200st (ok 10-20min).
Zostawiamy do ostyngnięcia. Upieczona dynie kroimy w cienkie plastry i układamy na dużym talerzu, polewamy olejem tłoczonym na zimno, nierafinowanym, bio najlepiej.
Dynię ustawiamy w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy do miekkosci w 200st (ok 10-20min).
Zostawiamy do ostyngnięcia. Upieczona dynie kroimy w cienkie plastry i układamy na dużym talerzu, polewamy olejem tłoczonym na zimno, nierafinowanym, bio najlepiej.