gąska

gąska

Kucharz
[Przepisów: 9]

Charcz-zupa gruzińska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo pożywna i sycąca zupa o ciekawym smaku

Charcz-zupa gruzińska

Składniki:

Charcz-zupa gruzińska

 

  • 30 dag mięsa wieprzowego
  • szklanka makaronu drobnego(muszelki)
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 2 łyżki keczupu
  • ząbek czosnku
  • sól,pieprz,cynamon,szczypta mielonych gożdzików,estragon

Sposób przygotowania:

Charcz-zupa gruzińska
Umyte mięso kroimy w kostkę i dodajemy do pokrojonej i przesmażonej na 2 łyżkach tłuszczu cebuli.W garnku zagotować około 2 litrów wody i włożyć tam po 5 minutach smażenia mięso.Posolić i ugotować do miękkości,pod koniec gotowania dodać starte na tarce o grubych oczkach warzywa.Makaron ugotować oddzielnie i dodać do zupy wraz z pozostałymi przyprawami i keczupem,chwilę pogotować.

Tagi:

mięso makaron