IwonaDD

IwonaDD

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 59]

Chipsy z szałwi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Aromatyczne, chrupiące i zdrowe chipsy z szałwi. Polecam serdecznie; kiedy je pierwszy raz zrobiłam byłam zaskoczona,że szałwia może tak smacznie chrupać.

Chipsy z szałwi

Składniki:

Chipsy z szałwi

 

  • 100 g świeże listki szałwi
  • sól do smaku
  • 400-500 ml olej do głębokiego smażenia

Sposób przygotowania:

Chipsy z szałwi
Szałwię oczyścić, opłukać i dokładnie osuszyć. Rozgrzać olej do 180 stopni, (jeśli nie macie termometru można włożyć drewnianą wykałaczkę i jeśli od razu pojawiają się bąbelki,olej jest gotowy, jeśli nie kontynuować rozgrzewanie ) i smażyć stopniowo chipsy z szałwi. Odsączyć na papierze z oleju, posolić i podawać.Smacznego!