p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Domowe chipsy kartoflane wg Piotra

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Domowe chipsy kartoflane wg mojego męża w meksykańskim stylu

Domowe chipsy kartoflane wg Piotra Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowe chipsy kartoflane wg Piotra

 

Sposób przygotowania:

Domowe chipsy kartoflane wg Piotra
Kartofle obrać z łupin, dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Zetrzeć je w plastry ustawiając najcieńszą opcję. Do garnka wlać litr oleju, który należy doprowadzić do wrzenia. Wrzucać partiami plastry kartofli i smażyć je na złoto z obu stron. Wyciągamy je łyżką cedzakową na rozłożony ręcznik papierowy aby odsączyć je z nadmiaru oleju. Następnie lekko je posolić, oraz posypać przygotowaną mieszanką przypraw, po doprawieniu zsypać chipsy do metalowej miski.Czynność powtarzać, aż usmażymy wszystkie plastry kartofli. Gotowe chipsy podajemy z pikantnym dipem.
Domowe chipsy kartoflane wg Piotra
do doprawienia chipsów potrzeba kminu rzymskiego, 2 rodzajów papryki i soli
Domowe chipsy kartoflane wg Piotra
Wrzucać partiami plastry kartofli i smażyć je na złoto
Domowe chipsy kartoflane wg Piotra
Wyciągamy je łyżką cedzakową na rozłożony ręcznik papierowy
Domowe chipsy kartoflane wg Piotra
posypać przygotowaną mieszanką przypraw, po doprawieniu zsypać chipsy do metalowej miski

Tagi:

przyprawy