darmiona

darmiona

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 304]

Chipsy z czerwonego ziemniaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybkie i zdrowe - pikantne chipsy

Chipsy z czerwonego ziemniaka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chipsy z czerwonego ziemniaka

 

Sposób przygotowania:

Chipsy z czerwonego ziemniaka
Szybkie i zdrowe - pikantne chipsy

Ziemniaka obieramy, myjemy. Przekrawamy na pół i ścinamy jak najcieńsze plastry. W międzyczasie rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Na blasze do pieczenia rozkładamy pergamin, układamy plastry ziemniaka i posypujemy je przyprawami. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy od 20 do 30 minut - chipsy mają się zarumienić i mają być chrupkie.
Chipsy z czerwonego ziemniaka
Umytego i obranego ziemniaka przekrawamy na pół
Chipsy z czerwonego ziemniaka
Starajmy się ukroić jak najcieńsze plasterki
Chipsy z czerwonego ziemniaka
Cienkie plastry należy ułożyć na pergaminie
Chipsy z czerwonego ziemniaka
Surowe chipsy posypać solą, papryką i czosnkiem granulowanym

Tagi:

ziemniaki