Sposób przygotowania:
Chipsy z czerwonego ziemniaka
Szybkie i zdrowe - pikantne chipsy
Ziemniaka obieramy, myjemy. Przekrawamy na pół i ścinamy jak najcieńsze plastry. W międzyczasie rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Na blasze do pieczenia rozkładamy pergamin, układamy plastry ziemniaka i posypujemy je przyprawami. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy od 20 do 30 minut - chipsy mają się zarumienić i mają być chrupkie.
Ziemniaka obieramy, myjemy. Przekrawamy na pół i ścinamy jak najcieńsze plastry. W międzyczasie rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Na blasze do pieczenia rozkładamy pergamin, układamy plastry ziemniaka i posypujemy je przyprawami. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy od 20 do 30 minut - chipsy mają się zarumienić i mają być chrupkie.