nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Chleb w jajku z patelni.

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Szybka w wykonaniu przekąska, która jest też dobrym sposobem na odświeżenie czerstwiejszego pieczywa.

Chleb w jajku z patelni. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Chleb w jajku z patelni.

 

  • kilka kromek pszennego chleba
  • 5 jajek
  • olej
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Chleb w jajku z patelni.
Jajka wbijamy do głębokiego talerza i rozbełtujemy za pomocą widelca. Posypujemy rozmieszane jajka szczyptą soli. Na patelni rozgrzewamy olej. Moczymy kromki chleba w jajku tak, by chleb był pokryty jajkiem z każdej strony, a następnie smażymy chleb w jajku przez chwilę na patelni. Chleb jest mięciutki, dobrze smakuje zarówno sam, jak i z dodatkiem przykładowo ketchupu, czy sosu czosnkowego.
Chleb w jajku z patelni.
Wbite do głębokiego talerza i rozbełtane widelcem jajka z dodatkiem soli.
Chleb w jajku z patelni.
Chleb moczony w rozbełtanych i osolonych jajkach.
Chleb w jajku z patelni.
Chleb w jajku podczas smażenia na patelni z dobrze rozgrzanym olejem.

Tagi:

jajko chleb jajka