czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 982]

Książka Kucharska: Pyszne chłodniki

Chłodnik z botwinki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zupa na zimno to doskonała propozycja na letni obiad.

Chłodnik z botwinki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Chłodnik z botwinki

 

  • duży pęczek botwinki,
  • pęczek koperku,
  • pęczek szczypiorku,
  • pęczek rzodkiewki,
  • ogórek,
  • szczypta kwasku cytrynowego,
  • 3 duże jogurty naturalne,
  • 1 duży kubek kefiru,
  • sól, pieprz.

 

 

Sposób przygotowania:

Chłodnik z botwinki
Botwinkę umyć, oczyścić i pokroić. Gotować do miękkości w niewielkiej ilości osolonej wody. Rzodkiewkę i ogórka pokroić w plasterki. Szczypior i koper posiekać. Do przestudzonej botwiny dodać jogurty oraz kefir, doprawić. Dodać resztę warzyw. Schłodzić. Można podawać z jajkiem ugotowanym na twardo.
Chłodnik z botwinki
Etap 1