Sposób przygotowania:
Zupa selerowo-kapuściana z pieczarkamiEtap 1
Marchewkę i seler obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Etap 2
Cebulę pokroić w kostkę, lekko zrumienić na rozgrzanym w garnku oleju.
Etap 3
Do cebuli dodać marchewkę i seler, podsmażać razem kilka minut. Pieczarki pokroić w półplasterki, dodać do warzyw w garnku, usmażyć.
Etap 4
Warzywa z grzybami zalać bulionem, zagotować.
Etap 5
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niezbyt dużą kostkę. Kapustę poszatkować. Ziemniaki i kapustę dodać do gotującej się zupy. Dodać też liść laurowy, ziele angielskie i trochę pieprzu.
Etap 6
Gotować do miękkości wszystkich warzyw. Do zupy dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać, gotować jeszcze 1-2 minuty. Zupę doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.
Magdalena88
niezły kąsek
biedroneczki
robaczek
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2