Sposób przygotowania:
Zupa z winogrona
Winogrono umyć, obrać z gałązek, następnie zmiksować . Pozostawić trochę winogrona w całości do dekoracji. Żółtka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym.
Mleko zagotować z masłem. Dodać zmiksowane winogrono i gotować ok 7 minut . Następnie zdjąć zupę z kuchenki i wlewać powolutku żółtka utarte cały czas miksując lub energicznie mieszając.
Zupę na talerzach udekorować winogronem. Zupę można podać na ciepło lub na zimno np. z biszkoptami.
Mleko zagotować z masłem. Dodać zmiksowane winogrono i gotować ok 7 minut . Następnie zdjąć zupę z kuchenki i wlewać powolutku żółtka utarte cały czas miksując lub energicznie mieszając.
Zupę na talerzach udekorować winogronem. Zupę można podać na ciepło lub na zimno np. z biszkoptami.