Sposób przygotowania:
Chłodnik z truskawek i wanilii
Truskawki oczyścić i umyć do gara wlewamy wina i dodajemy cukier,miód oraz złamaną na pół laskę wanilii i gotujemy na małym ogniu na około 15 minut
jak minie 15 minut to dodajemy truskawki i gotujemy dalej ,na około 10 minut jak już będzie gotowy to ostudzić wyciągnąć wanilie następnie do całości dolewamy jogurtu i zmiksować i doprawiamy sobie do smaku i wkładamy do lodówki jak już będzie schłodzony to dodajemy listki mięty i sorbet cytrynowy
jak minie 15 minut to dodajemy truskawki i gotujemy dalej ,na około 10 minut jak już będzie gotowy to ostudzić wyciągnąć wanilie następnie do całości dolewamy jogurtu i zmiksować i doprawiamy sobie do smaku i wkładamy do lodówki jak już będzie schłodzony to dodajemy listki mięty i sorbet cytrynowy