Sposób przygotowania:
Chrupiąca przekąska na słodko
Ciasto: Mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszać z cukrem ,solę i proszkiem do pieczenia,dodać jajko oraz wodę,ubić gładkie i lejące się ciasto . Na minimalnej ilości oleju smażyć małe i cieniutkie naleśniki . Usmażone o ostudzone naleśniki, posmarować rozmąconym jajkiem na środku posypać cukrem i wiórkami kokosowymi (około 1/2 łyżeczki) Jabłka pokroić w ćwiartki, kłaść po kawałeczku jabłka na przygotowane naleśniki, złożyć je w malutkie pakieciki lub ruloniki . W płaskim garnku rozgrzać sporą ilość oleju i smażyć w głębokim tłuszczu naleśniki na złoty kolor, mają być złote i chrupiące. Osuszyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu,można dodatkowo posypać cukrem ,ale to nie jest konieczne . Podawać gorące z dowolnym budyniem lub kisielem.