Sposób przygotowania:
Chrupiąca sałatka
1.Wodę zagotować w garnku, zestawić z kuchenki. Wrzucić do wody pokruszony makaron, trzymać pod przykryciem 3 minuty. Odsączyć i ostudzić. 2. Makrelę przełożyć do salaterki i rozdrobnić widelcem. 3. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i wymieszać z makrelą. 4. Dodać ostudzony makaron, kapustę pekińską i starty ser (ja starałam na dużych oczkach, ale jest to obojętne). 5. Wierzch sałatki posypać słonecznikiem i orzeszkami ziemnymi. 6. Udekorować sałatkę krakersami i groszkiem Wasabi Sałatkę można podawać z chlebem lub na chlebku chrupkim czy dużych karesach jako przystawka. Inna wersja potrawy: Makaron ryżowy można przesmażyć na oliwie, żeby był chrupiący.
Natala1210
Jojo
Sarenka
aniolek27