Sposób przygotowania:
Chrupiąca sałatka z kurczakiem
Pierś z kurczaka pokroić w średnią kostkę. Oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na oleju i wystudzić.
Sałatę lodową porwać na małe kawałki i przełożyć do dużej miski. Ser pokroić w małą kotkę. Ogórki obrać ze skórki i również pokroić w małą kostkę.
Rzodkiewki pokroić w plasterki lub półplasterki. Wszystkie pokrojone składniki przełożyć do miski z sałatą. Dodać rozdrobnione kwiatki szczypiorku oraz wystudzonego podsmażonego kurczaka.
Wszystko delikatnie wymieszać. Przygotować sos. Do małego słoiczka wlać olej oraz sok z cytryny.
Dodać miód, musztardę i słodką paprykę. Słoiczek zakręcić i chwile potrząsać aby składniki sosu się połączyły.
Gotowym sosem polać sałatkę tuż przed podaniem i jeszcze raz delikatnie wymieszać.
Sałatę lodową porwać na małe kawałki i przełożyć do dużej miski. Ser pokroić w małą kotkę. Ogórki obrać ze skórki i również pokroić w małą kostkę.
Rzodkiewki pokroić w plasterki lub półplasterki. Wszystkie pokrojone składniki przełożyć do miski z sałatą. Dodać rozdrobnione kwiatki szczypiorku oraz wystudzonego podsmażonego kurczaka.
Wszystko delikatnie wymieszać. Przygotować sos. Do małego słoiczka wlać olej oraz sok z cytryny.
Dodać miód, musztardę i słodką paprykę. Słoiczek zakręcić i chwile potrząsać aby składniki sosu się połączyły.
Gotowym sosem polać sałatkę tuż przed podaniem i jeszcze raz delikatnie wymieszać.