bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 871]

Chrupiące koreczki z curry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Koreczki z dodatkiem curry są bardzo smaczne, często takie ogórki podaję do obiadu zamiast surówki. Polecam

Chrupiące koreczki z curry

Składniki:

Chrupiące koreczki z curry

 

 

  • 3 cebule

 

 

  • Zalewa:

 

  • 1,5 szklanki cukru

 

  • 1,5 szklanki wody

 

  • 1 szklanka octu

 

  • Przyprawy:

 

 

 

  • 2 łyżeczki curry

 

 

  • 5 łyżek posiekanego świeżego kopru kopru

Sposób przygotowania:

Chrupiące koreczki z curry
Ogórki dokładnie myjemy, nie obierając kroimy w większą kostkę, obraną cebulę kroimy w paski. Przekładamy do większej miski, wsypujemy sól, dokładnie mieszamy, pozostawiamy na 3 godziny, żeby warzywa puściły sok.

Do ogórków wlewamy zagotowaną i ostudzoną zalewę, ogórki przyciskamy talerzem zostawiamy na 3 godziny. Dodajemy przyprawy, mieszamy, ogórki nakładamy od umytych i wyparzonych słoików, razem z zalewą.

Pasteryzujemy na następny dzień przez 5 minut.