s-belata

s-belata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 120]

Ogórki w curry

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Moje ulubione ogórki, w tym roku muszę zrobić ich znacznie więcej

Ogórki w curry

Składniki:

Ogórki w curry

 

  • 2,5 kg ogórków pokrojonych w plastry
  • 5 średnich cebul pokrojonych w półksiężyce
  • 3 łyżki soli
  • liście selera

 

  • Zalewa :

 

  • 1 litr wody
  • 2 szklanki cukru
  • 3 łyżki curry
  • 3 łyżki gorczycy
  • ¾ szklanki octu

 

Sposób przygotowania:

Ogórki w curry
1.Słoiki i zakrętki dokładnie umyć i wysuszyć;
2.Ogórki, cebulę zasypać solą i odstawić na pół godziny;
3.Połączyć składniki zalewy i zagotować;
4.Do słoików włożyć po liściu selera, ogórki z cebulą, zalać zalewą, słoiki zakręcić i gotować 5 minut;
5.Słoiki ustawić dnem do góry i pozostawić do wystygnięcia. Sprawdzić czy są szczelnie zamknięte, jeśli nie zagotować ponownie.

Tagi:

ogórki