Sposób przygotowania:
Ogórki w curry
1.Słoiki i zakrętki dokładnie umyć i wysuszyć;
2.Ogórki, cebulę zasypać solą i odstawić na pół godziny;
3.Połączyć składniki zalewy i zagotować;
4.Do słoików włożyć po liściu selera, ogórki z cebulą, zalać zalewą, słoiki zakręcić i gotować 5 minut;
5.Słoiki ustawić dnem do góry i pozostawić do wystygnięcia. Sprawdzić czy są szczelnie zamknięte, jeśli nie zagotować ponownie.
2.Ogórki, cebulę zasypać solą i odstawić na pół godziny;
3.Połączyć składniki zalewy i zagotować;
4.Do słoików włożyć po liściu selera, ogórki z cebulą, zalać zalewą, słoiki zakręcić i gotować 5 minut;
5.Słoiki ustawić dnem do góry i pozostawić do wystygnięcia. Sprawdzić czy są szczelnie zamknięte, jeśli nie zagotować ponownie.
wedith1