michal1995

michal1995

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 112]

Chrupiące schabowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

chrupiące kotlety schabowe

Chrupiące schabowe

Składniki:

Chrupiące schabowe

 

Sposób przygotowania:

Chrupiące schabowe
Schab umyć. Usunąc tłuszcz oraz tkankę łączną. Następnie pokroić na plastry o grubości 2 cm ,rozbić tłuczkiem na grubość 0,5 mm .Orzeczy drobno posiekać ,przełożyć do miski. W drugiej misce rozbić jajka i roztrzepac za pomocą widelca, w następnej misce wsypać mąke ,nastęnie kotlety oprószyc solą i pieprzem ,obtaczac w mące nastepnie w jajku a nastepnie w orzechach ,na patelni rozgrzac smalec ,układać  kotlety i smażyc na lekko brązowy kolor ,usmażone kotlety wyjąc na talerz. 

Tagi:

jajko jajka schab