KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Chrupiący kurczak w panierce panko 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Ch...............rupiący kurczak w panierce z panko.

Chrupiący kurczak w panierce panko 2

Składniki:

Chrupiący kurczak w panierce panko 2

 

  • filet z kurczaka,
  • panierka panko,
  • przyprawa do kurczaka firmy Knorr,
  • mąka,
  • jajko,
  • zielenina,
  • sos jogurtowy,
  • zielenina do dekoracji,

 

Sposób przygotowania:

Chrupiący kurczak w panierce panko 2
Filet z kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy na małe kawałki. Kurczaka panierujemy kolejno, mąka, jajko, panierka panko z dodatkiem przyprawy do kurczaka. Rozgrzewamy patelnię, skrapiamy oliwą i smażymy na złoty kolor z każdej strony. Do dania można przygotować prosty sos,( czosnek, musztarda francuska, jogurt, łyżka dobrej oliwy, sól, pieprz do smaku). Usmażone kawałki kurczaka przekładamy na papierowy ręcznik aby obciekła tłuszcz, po chwili układamy na udekorowanym zieleniną talerzu. SMACZNEGO.