Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Chrzanowe tosty z mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Inna wersja francuskich tostów.

Chrzanowe tosty z mozzarellą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chrzanowe tosty z mozzarellą

 

  • 6 kromek chleba tostowego
  • 3 jajka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 szczypta curry
  • 2 czubate łyżeczki tartego chrzanu
  • olej do smażenia
  • 125 g mozzarelli w kulce

Sposób przygotowania:

Chrzanowe tosty z mozzarellą
Jajka dokładnie rozbełtać. Dodać do nich sól, pieprz, curry i chrzan, bardzo dokładnie wymieszać. Kromki chleba tostowego maczać w jajkach. Kłaść je na rozgrzany olej. Usmażyć z jednej strony na rumiano, odwrócić. Ser mozzarella pokroić na 6 plastrów, po jednym ułożyć na zrumienionej stronie tostów. Patelnię przykryć. Tosty smażyć dalej na małym ogniu tak długo, aż ser się rozpuści. Podawać np. z ketchupem.
Chrzanowe tosty z mozzarellą
Rozbełtane jajka z dodatkiem soli pieprzu curry i chrzanu.
Chrzanowe tosty z mozzarellą
Kromki chleba tostowego maczane w jajkach.
Chrzanowe tosty z mozzarellą
Zamoczony w jajkach chleb smażony na oleju.
Chrzanowe tosty z mozzarellą
Pokrojony w plastry ser mazzarella na tostach.