Sposób przygotowania:
Ciasteczka maślaneKrok 1
Na stolnice sylikonową wsypujemy przesianą mąkę w raz z proszkiem do pieczenia.Dodajemy jajo, masło miękkie i zmielony ksylitol.
Krok 2
Składniki raz dwa zagniatamy, wstawiamy do lodówki na 30 minut. Schłodzone ciasto wałkujemy i foremką z wzorkiem wykrawamy ciasteczka.
Krok 3
Formę do pieczenia wykładamy papierem i układamy ciasteczka. Pieczemy w 150 stopniach do zarumienienia jakieś 15 minut. Ciasteczka są bardzo smaczne i efektownie wyglądają.
![Ciasteczka maślane Ciasteczka maślane](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasteczka-maslane-422200.jpg)
![Ciasteczka maślane Ciasteczka maślane](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasteczka-maslane-422201.jpg)
![Ciasteczka maślane Ciasteczka maślane](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasteczka-maslane-422202.jpg)
![Ciasteczka maślane Ciasteczka maślane](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasteczka-maslane-422203.jpg)