Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Ciasteczka maślane

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Kruche maślane ciasteczka. Podczas pieczenia nie zmieniają swojego kształtu, dlatego każde odciśnięty wzorek jest zachowany.

Ciasteczka maślane Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ciasteczka maślane

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka maślane
Zimne masło posiekać z przesianą mąką i cukrem pudrem. Można zmiksować pulsacyjnie w malakserze. Dodać jajko i ekstrakt i zagnieść szybko ciasto. Schłodzić ok 30min w lodówce. Rozwałkować na grubość ok 3mm i wycinać ciasteczka. Na każdym odciskać wzorek ze stempla. Przekładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 190*C przez 10min. Smacznego!
Ciasteczka maślane
Z podanych składników zagnieść ciasto i włożyć do lodówki.
Ciasteczka maślane
Ciasto rozwałkować i wycinać ciasteczka odciskając wzorek.

Tagi:

jajko jajka