lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Ciasteczka maślane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dziś pyszne ciasteczka maślane. Szczególne ciasteczka bo z wzorkami. Czasami kiedy nam trudno wydusić dziękuje to wystarczy podarować ciasteczko z tym słowem, które wiele znaczy dla każdego z nas.

Ciasteczka maślane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasteczka maślane

Składniki na 20 szt

 

 

  • zmielony ksylitol 70 g

 

  • szczypta proszku do pieczenia

 

  • jajo 1 szt

Sposób przygotowania:

Ciasteczka maślane

Krok 1

Na stolnice sylikonową wsypujemy przesianą mąkę w raz z proszkiem do pieczenia.Dodajemy jajo, masło miękkie i zmielony ksylitol.

Krok 2

Składniki raz dwa zagniatamy, wstawiamy do lodówki na 30 minut. Schłodzone ciasto wałkujemy i foremką z wzorkiem wykrawamy ciasteczka.

Krok 3

Formę do pieczenia wykładamy papierem i układamy ciasteczka. Pieczemy w 150 stopniach do zarumienienia jakieś 15 minut. Ciasteczka są bardzo smaczne i efektownie wyglądają.

Ciasteczka maślane
Na stolnice sylikonową wsypujemy przesianą mąkę w raz z proszkiem do pieczenia.Dodajemy jedno jajko.
Ciasteczka maślane
Dodajemy masło miękkie i zmielony ksylitol.
Ciasteczka maślane
Składniki raz dwa zagniatamy,wstawiamy do lodówki na 30 minut.Schłodzone ciasto wałkujemy i foremką z wzorkiem wykrawamy ciasteczka.
Ciasteczka maślane
Formę do pieczenia wykładamy papierem i układamy ciasteczka. Pieczemy w 150 stopniach do zarumienienia jakieś 15 minut.Ciasteczka są bardzo smaczne i efektownie wyglądają