Sposób przygotowania:
Ciasteczka miętowe1
Gałązki mięty myjemy osuszamy odrywamy listeczki i kroimy drobno.
2
Jajka wbijamy do miski roztrzepujemy.
3
Do jajek wsypujemy suche składniki mąkę, cukier puder, proszek, sól, miętę, kakao i chłodne masło. Zagniatamy ciasto.
ETAP 4:
Z kawałka ciasta robimy wałek kroimy w cząstki. Z każdej części robimy kulki wielkości orzecha włoskiego.
5
Kulki układamy na blasze wyłożonej papierem. Wkładamy blachy do nagrzanego piekarnika 150 st termoobieg i pieczemy około 15-20 minut.
6
Zimne ciasteczka polewamy polewą czekoladową.
POLECAM!!!
gusia1000
CORAL
gosia56
Racja fajne ale i pyszne jak lubimy miętę;)
gosia56
Bardzo dziękuję Gusia dobrze ze chociaż Tobie się podobają moje ciasteczka a są naprawdę pyszne .A ten przepis według mnie zasługuje na SUPER PRZEPIS ale moderatorkom niestety się nie podoba .