Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Ciasteczka owsiane z bananem i bakaliami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 190
         
ocena: 0/5 głosów: 0

To doskonała propozycja na zdrową przekąskę, która przy okazji idealnie zaspokoi ochotę na "coś" słodkiego. Ciasteczka sprawdzą się również jako drugie śniadanie. Są syte i naprawdę przepyszne, a ich przygotowanie to dosłownie chwila.

Ciasteczka owsiane z bananem i bakaliami

Składniki:

Ciasteczka owsiane z bananem i bakaliami

6-7 sztuk:

  • 1 duży banan
  • 1 szklanka patków owsianych (1 szklanka = 250 ml)
  • 2 łyżki rodzynek
  • 1 łyżki posiekanych orzechów włoskich

Sposób przygotowania:

Ciasteczka owsiane z bananem i bakaliami

Masa:

Ciasteczka owsiane z bananem i bakaliami
Wszystkie składniki powinny być dokładnie połączone.

Banana rozdusić na gładką konsystencję i następnie dodać płatki owsiane z bakaliami.
Całość dokładnie połączyć za pomocą dłoni.

Formowanie:

Ciasteczka owsiane z bananem i bakaliami
Ciasteczka możnaprzugotować o dowolnej wielkości.

Z masy uformować kulki wielkością przypominające orzech włoski.
Każdą z nich spłaszczyć i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Pieczenie:

Ciasteczka owsiane z bananem i bakaliami
Ciasteczka powinny być delikatnie zarumienione.

Ciastka wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni.