WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1330]

Drożdżowe placki jogurtowe z prażonymi jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Placki drożdżowe na jogurcie naturalnym z prażonymi jabłkami ze słoika. Idealne na deser lu słodki posiłek.

Drożdżowe placki jogurtowe z prażonymi jabłkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Drożdżowe placki jogurtowe z prażonymi jabłkami

 

Sposób przygotowania:

Drożdżowe placki jogurtowe z prażonymi jabłkami

ETAP 1:

Drożdże wkruszyć do miseczki. Dodać cukier kryształ i ciepłe mleko i wymieszać. Odstawić do wyrośnięcia. Mąkę wsypać do miski. Dodać cukier waniliowy, jajko, zaczyn, jogurt naturalny i prażone jabłka. Wymieszać dokładnie. Odstawić do wyrośnięcia.

Na patelni rozgrzać trochę oleju i wyłożyć porcje ciasta. Smażyć na małym ogniu z obu stron i wykładać na talerz przykryty ręcznikiem papierowym.

Podawać na ciepło.

Drożdżowe placki jogurtowe z prażonymi jabłkami
Placki drożdżowe po usmażeniu wyłożone na ręcznik papierowy
Drożdżowe placki jogurtowe z prażonymi jabłkami
Placki drożdżowe w trakcie smażenia na patelni.
Drożdżowe placki jogurtowe z prażonymi jabłkami
Wyrośnięte ciasto na placki drożdżowe jogurtowe
Drożdżowe placki jogurtowe z prażonymi jabłkami
Prażone jabłka i jogurt dodane do pozostałych składników