Sposób przygotowania:
Ciasteczka owsiane z orzechami i czekoladą
Do wysokiego naczynia dajemy miękkie masło lub margarynę oraz cukry. Ucieramy, aż składniki się połączą. Dodajemy po jednym jajku. Każde kolejne gdy poprzednie połączy się z masą. Następnie partiami dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Do powstałej masy wsypujemy płatki owsiane i chwilę miksujemy. Dodajemy kropelki czekoladowe, rodzynki oraz orzechy włoskie. Całość dokładnie mieszamy.
Powstałe ciasto przekładamy na blat i formujemy kulę. Tak uformowane wstawiamy na 30 minut do lodówki.
Ze schłodzonego ciasta odrywamy porcje i formujemy z nich kuleczki. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, a następnie spłaszczamy.
Pieczemy w temp. 150 st. przez około 20 minut.
Do powstałej masy wsypujemy płatki owsiane i chwilę miksujemy. Dodajemy kropelki czekoladowe, rodzynki oraz orzechy włoskie. Całość dokładnie mieszamy.
Powstałe ciasto przekładamy na blat i formujemy kulę. Tak uformowane wstawiamy na 30 minut do lodówki.
Ze schłodzonego ciasta odrywamy porcje i formujemy z nich kuleczki. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, a następnie spłaszczamy.
Pieczemy w temp. 150 st. przez około 20 minut.