Sposób przygotowania:
Ciasteczka owsiane z orzechami i żurawiną
Mąkę z sodą oczyszczoną przesiewamy do miski. Do innej miski dojemy płatki owsiane. Przygotowujemy dodatki do ciastek. Orzechy włoskie kroimy na mniejsze kawałki.
Do wysokiej miski dajemy miękkie masło lub margarynę oraz wszystkie rodzaje cukru. Składniki miksujemy ze sobą, aż się połączą. Dodajemy po jednym jajku pamiętając o tym, że poprzednio dodane musi dobrze połączyć się z masą.
Do utartych składników dodajemy partiami przesianą mąkę z sodą oczyszczoną. Następnie dodajemy płatki owsiane. Chwilę miksujemy i wsypujemy dodatki do ciastek. Całość dokładnie mieszamy, przekładamy na blat i formujemy kulę.
Ciasto schładzamy w lodówce około 30 minut. Następnie odrywamy z niego porcje ciasta, z których formujemy kulki, które spłaszczamy. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w temp. 150 st około 20 minut.
Do wysokiej miski dajemy miękkie masło lub margarynę oraz wszystkie rodzaje cukru. Składniki miksujemy ze sobą, aż się połączą. Dodajemy po jednym jajku pamiętając o tym, że poprzednio dodane musi dobrze połączyć się z masą.
Do utartych składników dodajemy partiami przesianą mąkę z sodą oczyszczoną. Następnie dodajemy płatki owsiane. Chwilę miksujemy i wsypujemy dodatki do ciastek. Całość dokładnie mieszamy, przekładamy na blat i formujemy kulę.
Ciasto schładzamy w lodówce około 30 minut. Następnie odrywamy z niego porcje ciasta, z których formujemy kulki, które spłaszczamy. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w temp. 150 st około 20 minut.
robaczek
misia5
Dziękuję :) Bardzo się cieszę, że ciasteczka Ci smakowały.
Czekoladka 2
misia5
Dziękuję :)
lukrowanepierniczki