Sposób przygotowania:
Zupa krem z ziemniakami, marchewką i brukselką
Mięso na wywar należy zalać zimną wodą, którą należy doprowadzić do wrzenia.
Wodę z szumem zlać, mięso opłukać i nalać 750 ml świeżej.
Do garnka wrzucić pokrojone ziemniaki, marchewkę, całą brukselkę , listki laurowe oraz niewielką ilość przyprawy rosołowej, tzw. domowej vegety.
Wszystko razem gotować do momentu - aż warzywa będą miękkie.
Następnie z garnka wyjąć mięso.
Do zupy wlać mleko lub śmietankę i całość zblendować na gładki krem oraz doprawić według smaku solą, pieprzem i odrobiny czosnku.
(W przypadku gdy zupa jest za gęsta - dolać troszkę wody i ponownie ją zagotować.)
Wodę z szumem zlać, mięso opłukać i nalać 750 ml świeżej.
Do garnka wrzucić pokrojone ziemniaki, marchewkę, całą brukselkę , listki laurowe oraz niewielką ilość przyprawy rosołowej, tzw. domowej vegety.
Wszystko razem gotować do momentu - aż warzywa będą miękkie.
Następnie z garnka wyjąć mięso.
Do zupy wlać mleko lub śmietankę i całość zblendować na gładki krem oraz doprawić według smaku solą, pieprzem i odrobiny czosnku.
(W przypadku gdy zupa jest za gęsta - dolać troszkę wody i ponownie ją zagotować.)
ciasteczka