Sposób przygotowania:
Ciasteczka owsiane z dynią i bakaliami
Mąki wymieszać z płatkami owsianymi i wiórkami kokosowymi. Masło rozpuścić, ostudzić, dodać żółtko, miód, cukier trzcinowy, mus z dyni, amoniak, wymieszać.
Następnie połączyć z mąką, wsypać rodzynki i suszoną żurawinę, wyrobić ciasto. Formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, spłaszczyć dnem szklanki.
Blaszkę z ciasteczkami włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec na złoty kolor. Upieczone ostudzić na kratce, polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.
Następnie połączyć z mąką, wsypać rodzynki i suszoną żurawinę, wyrobić ciasto. Formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, spłaszczyć dnem szklanki.
Blaszkę z ciasteczkami włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec na złoty kolor. Upieczone ostudzić na kratce, polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.
LauraLaura
mocsłodkości
Czekoladka 2
ciasteczka