iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Ciasteczka z nutellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Ciastka pomimo dodania sporej ilości nutelli nie są za bardzo słodkie, są malutkie, pachnące i przepyszne.

Ciasteczka z nutellą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ciasteczka z nutellą

ciasto:

dodatkowo:

  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Ciasteczka z nutellą

ETAP 1:

Ciasteczka z nutellą
Uformować malutkie kuleczki ze schłodzonego ciasta.

Do miski wsypać mąkę, szczyptę soli i proszek do pieczenia, wymieszać, następnie dodać orzechy mielone i siekane oraz syrop orzechowy, dołożyć masło, nutellę, jajka i wlać mleko. Wszystkie składniki po prostu dodać do jednej miski i połączyć je ze sobą do uzyskania jednolitego ciasta.

Wymieszane ciasto odstawić do lodówki na minimum godzinę po schłodzeniu z ciasta formować malutkie kuleczki o wielkości orzecha włoskiego.

ETAP 2:

Ciasteczka z nutellą
Kuleczki z ciasta dokładnie obtoczyć w cukrze.

obtoczyć je w cukrze pudrze.

ETAP 3:

Ciasteczka z nutellą
Ciastka ułożyć w sporych odstępach bo rosną.

Ciastka ułożyć na wyłożonych papierem blaszkach przy układaniu lekko je spłaszczyć i piec w temp. 180 st około 15 minut.