Sposób przygotowania:
Ciasteczka zbożowe bezglutenowe
Płatki owsiane partiami lekko prażymy na suchej patelni. Banany dokładnie rozgniatamy widelcem, mieszamy z syropem klonowym.
Daktyle, imbir kandyzowany i orzechy włoskie dość drobno siekamy, najdrobniej siekamy daktyle. Do miski z bananami wsypujemy wszystkie składniki i bardzo dokładnie mieszamy. Rozwijamy folię przezroczystą i nakładamy wałeczek z masy, następnie ciasno zwijamy i odkładamy do zamrażalnika, do lekkiego stwardnienia.
Następnie wałeczek tniemy w paski, z każdego formujemy kulkę, spłaszczamy ją w wilgotnych dłoniach i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w 180 C około 25-30 minut.
Daktyle, imbir kandyzowany i orzechy włoskie dość drobno siekamy, najdrobniej siekamy daktyle. Do miski z bananami wsypujemy wszystkie składniki i bardzo dokładnie mieszamy. Rozwijamy folię przezroczystą i nakładamy wałeczek z masy, następnie ciasno zwijamy i odkładamy do zamrażalnika, do lekkiego stwardnienia.
Następnie wałeczek tniemy w paski, z każdego formujemy kulkę, spłaszczamy ją w wilgotnych dłoniach i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w 180 C około 25-30 minut.

edytaha
W składnikach nie są podane banany, ile należy ich użyć?
CORAL
Sorry.