Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Ciasteczka zbożowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Jeśli mamy ochotę na coś słodkiego do kawki to najlepiej sięgać po coś zdrowego, ja proponuję na przykład ciasteczka zbożowe.

Ciasteczka zbożowe

Składniki:

Ciasteczka zbożowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka zbożowe
Całe jajka biała i żółtka utrzeć na jednolitą masę wraz z miodem. Masło rozpuścić i wystudzić.

Do utartych jajek z miodem ciągle ucierając dodawać suche składniki oraz wystudzone i rozpuszczone masło.

Na koniec ciasto wyrobić ręką i formować z niego małe ciasteczka, które następnie obtaczać w płatkach owsianych.

Piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 180 stopni do złotego koloru.