Sposób przygotowania:
Ciasteczka zbożowo maślane
Wszystkie składniki ciasteczek łączymy ze sobą. Masło musi być zimne. Kroję je w kostkę by było łatwiej wyrabiać.
Ciasto wyrabiam na jednolitą masę. Kulkę owijam folią spożywczą i wkładam do lodówki na min 30 min. Po upływie tego czasu wyciągam kulę a następnie wałkuję ciasto na grubość ok 5 mm i wycinam krążki lub inne figurki.
Układam na papierze do pieczenia. Piekę ok 15 min w 180 stopniach.
Ciasto wyrabiam na jednolitą masę. Kulkę owijam folią spożywczą i wkładam do lodówki na min 30 min. Po upływie tego czasu wyciągam kulę a następnie wałkuję ciasto na grubość ok 5 mm i wycinam krążki lub inne figurki.
Układam na papierze do pieczenia. Piekę ok 15 min w 180 stopniach.
gosiapiotrek23