Sposób przygotowania:
Ciastka bez glutenu z mąki ryżowej
Wszystkie składniki zagniatam. Gdyby ciasto nie chciało się zlepić dodaję więcej mąki ryżowej. Formuję kulę i okręcam folią spożywczą i wkładam do zamrażarki na 15-20 minut.
Po wyjęciu z zamrażarki formuję kulki wielkości orzecha włoskiego i lekko spłaszczam. Na blachę rozkładam papier do pieczenia i układam ciasteczka.
Piekę ok 10 min góra -dół w 160 stopniach, aż będą rumiane. Następnie wykładam na blachę do przestygnięcia.
Po wyjęciu z zamrażarki formuję kulki wielkości orzecha włoskiego i lekko spłaszczam. Na blachę rozkładam papier do pieczenia i układam ciasteczka.
Piekę ok 10 min góra -dół w 160 stopniach, aż będą rumiane. Następnie wykładam na blachę do przestygnięcia.