Sposób przygotowania:
Ciastka bez glutenu z mąki ryżowej
Wszystkie składniki zagniatam. Gdyby ciasto nie chciało się zlepić dodaję więcej mąki ryżowej. Formuję kulę i okręcam folią spożywczą i wkładam do zamrażarki na 15-20 minut.
Po wyjęciu z zamrażarki formuję kulki wielkości orzecha włoskiego i lekko spłaszczam. Na blachę rozkładam papier do pieczenia i układam ciasteczka.
Piekę ok 10 min góra -dół w 160 stopniach, aż będą rumiane. Następnie wykładam na blachę do przestygnięcia.
Po wyjęciu z zamrażarki formuję kulki wielkości orzecha włoskiego i lekko spłaszczam. Na blachę rozkładam papier do pieczenia i układam ciasteczka.
Piekę ok 10 min góra -dół w 160 stopniach, aż będą rumiane. Następnie wykładam na blachę do przestygnięcia.
![Ciastka bez glutenu z mąki ryżowej Ciastka bez glutenu z mąki ryżowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciastka-bez-glutenu-z-maki-ryzowej-432436.jpg)
![Ciastka bez glutenu z mąki ryżowej Ciastka bez glutenu z mąki ryżowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciastka-bez-glutenu-z-maki-ryzowej-432437.jpg)
![Ciastka bez glutenu z mąki ryżowej Ciastka bez glutenu z mąki ryżowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciastka-bez-glutenu-z-maki-ryzowej-432438.jpg)
![Ciastka bez glutenu z mąki ryżowej Ciastka bez glutenu z mąki ryżowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciastka-bez-glutenu-z-maki-ryzowej-432439.jpg)