Sposób przygotowania:
Ciastka owsiane z lawendąMasa:
Mąkę, płatki owsiane, cukier i proszek do pieczenia przesypać umieścić w misce i dokładnie wymieszać.
Masło rozpuścić w garnuszku i kolejno połączyć z mlekiem oraz miodem.
Całość wymieszać na gładką masę, a na końcu wmieszać uprzednio roztartą w palcach - lawendę.
Formowanie:
Z ciasta uformować kulki wielkością przypominające orzech włoski.
Każdą kulę należy spłaszczyć i ułożyć na blasze uprzednio wysłanej papierem do pieczenia.
Między ciastkami powinny być zachowane 2 cm odstępy.
Pieczenie:
Ciasteczka piec w rozgrzanym piekarniku - około 10 minut w 180 stopniach.
Powinny być lekko rumiane i miękkie. Podczas stygnięcia stwardnieją.
skuter5
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2