Sposób przygotowania:
Migdałowe ciasteczka z czekoladą
Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy cukier puder, mielone migdały, jajka, szczyptę soli oraz posiekane masło.
Wszystko razem siekamy i zagniatamy ciasto, zawinięte w folię wstawiamy do lodówki na godzinę. Stolnicę posypujemy mąką, wałkujemy ciasto na grubość 0,5 cm., wałkujemy wałkiem ze wzorem i wycinamy ciasteczka.
Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 15 minut.
Lekko ostudzone ciasteczka smarujemy nieregularnie roztopioną czekoladą.
Wszystko razem siekamy i zagniatamy ciasto, zawinięte w folię wstawiamy do lodówki na godzinę. Stolnicę posypujemy mąką, wałkujemy ciasto na grubość 0,5 cm., wałkujemy wałkiem ze wzorem i wycinamy ciasteczka.
Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 15 minut.
Lekko ostudzone ciasteczka smarujemy nieregularnie roztopioną czekoladą.
lukrowanepierniczki