patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 665]

Popękane ciasteczka z rodzynkami bez glutenu

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne ciasteczka, bez glutenu z rodzynkami na mleku kokosowym z mąką ryżową. Pyszne ciasteczka dla każdego.

Popękane ciasteczka z rodzynkami bez glutenu Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Popękane ciasteczka z rodzynkami bez glutenu

 

  • 200 g mąki ryżowej
  • 5 łyżek rodzynek lub żurawiny
  • 5 łyżek mleka kokosowego
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • 1 łyżeczka wanili
  • 3 łyżki cukru ja dałam trzcinowy

Sposób przygotowania:

Popękane ciasteczka z rodzynkami bez glutenu
Wszystkie składniki łączę ze sobą. Formuję kulę. Następnie okręcam folią spożywczą. Wkładam do zamrażarki na 30 min.

Następnie z ciasta formuję małe kulki wyjdzie ok 12 sztuk i lekko spłaszczam.

Ciasteczka układam na blaszy, która została wyłożona papierem do pieczenia.

Piekę ok 10-12 min w 160 stopniach w piekarniku góra-dół. 
Popękane ciasteczka z rodzynkami bez glutenu
Wszystkie składniki mieszam dokładnie i zagniatam.